nuffnang ads

Wednesday, 3 September 2014

Bride to be




      Tunggu punya tunggu, 
      Hitung punya hitung,
      Genap 5 bulan lagi kitorang nak kahwin.

      Tapi syukur,
      Banyak dah settle. Kiranya sekarang ni boleh goyang kaki.
      Yang lain last minute punya cerita.

Monday, 16 June 2014

All of me



What would I do without your smart mouthDrawing me in, and you kicking me outGot my head spinning, no kidding, I can’t pin you downWhat’s going on in that beautiful mindI’m on your magical mystery rideAnd I’m so dizzy, don’t know what hit me, but I’ll be alright
My head’s under waterBut I’m breathing fineYou’re crazy and I’m out of my mind
‘Cause all of meLoves all of youLove your curves and all your edgesAll your perfect imperfectionsGive your all to meI’ll give my all to youYou’re my end and my beginning
How many times do I have to tell youEven when you’re crying you’re beautiful tooThe world is beating you down, I’m around through every moveYou’re my downfall, you’re my museMy worst distraction, my rhythm and bluesI can’t stop singing, it’s ringing, I my head for you

Cards on the table, we’re both showing heartsRisking it all, though it’s hard

Sunday, 8 June 2014

Future Husband



Aku cari kau dalam doa aku.
Sebab aku tak nampak kau depan mata aku.
Bersabarlah Februari 2015

Thursday, 15 May 2014

Bonda


Arjuna Beta

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata–
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

-fynn jamal-

Sunday, 11 May 2014

Fraser Hill


Assalamualaikum and hi!
Tengah hari ke pergi kenduri sepupu Yang kat Shah Alam seksyen 25 then 
terus decide pergi Fraser Hill.
Mengunung-gunung kau jalan dia. Berpusing-pusing pinar-pinar kepala iolls.
Nasib terer kalau tak dah muntah dah haha.

di kenduri sepupu Yang














Sayang.
Terima kasih.
Sebab apa?
Sebab menjagaku dan mendidikku.
Dan tahniah juga.
Sebab apa?
Sebab aku memilihmu untuk menjadi bakal suamiku dan bakal daddy for our future kids.
Syukur.
Sebab apa?
Sebab Allah s.w.t menemukan jodoh kita.
Alhamdulillah.
Sebab?
Sebab nya Allah s.w.t adalah sebaik-baik perancang segala-galanya.
love you
-xoxo-

Friday, 2 May 2014

One Step Closer...


Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. 
Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. 
Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat
 -Hamka-



Alhamdulillah..  dengan bertungkus lumus kita jayakan hubungan ni,
akhirnya, kita ikatkan dengan pertunangan yang amat2 simple tapi happening sangat.
Thanks syg untuk 1 Mei 2014 ni sempena Hari Pekerja, 
kebetulan pulak sama date dengan anniversary abah dan arwah mak awak. 
Al-Fatihah untuk arwah mak awak dan papa.
Another few months to go untuk buat all preparation for our wedding sayang.
Semoga semuanya berjalan dengan lancar.
Amin.

Kepada Yang Asyraf Yang Ghazali,

Kadang-kadang, kita terlepas pandang bahawa Allah mengatur segala-galanya. 
Mungkin Dia mahu kita bertemu orang lain, 
yang lebih baik untuk kita dan memberikan orang yang lebih baik kepada orang yang kita cintai.
Jika kita tahu itu adalah pilihan DariNya
Maka janganlah pernah ada ragu
Dan yakinlah pilihan DariNya...
 

Tuesday, 1 April 2014

Perubahan



Perubahan.
Slowly berubah.
Dari asal nya dulu liar berubah ke arah kebaikan.
Syukur padaMu Ya Tuhan atas hidayahMu.
Syukur Alhamdulillah. 

Aurat ku untuk suamiku.
Menyesal tak sudah tak bertudung dari dulu lagi.
Thanks to you YAYG give le support.
Berharap perlahan-lahan mempelajari ilmu agama.
InsyaAllah.
.........................................................................................................................

Yesterday, sambil sambil jalan jalan beli barang,
suddenly i stopped at le bookstore
and
i bought some islamic books.
Here le books about nowadays life, kiamat and etc.
Seram sejuk membacanya. 
Nauzubillah min malik.

#islamic #books #reading #hobbies #realize #kiamat #life #syurganeraka

Sunday, 30 March 2014

Selamat Hari Jadi Saya


Terima kasih for le surprise love, YAYG
termasuk my le family too
especially mama & gege

Happy Birthday to me, Nurshazni Binti Zamani
yang ke 25 tahun

Anak mama papa dah besar
bakal berkahwin next year
Insyaallah
Terima kasih menjaga kakak selama 25 tahun, mama
Kepada papa Al-Fatihah dan Yasin kakak berikan
Terima kasih tak terhingga
Akan kakak doakan tempat papa mama di syurga
Kita jumpa kat sana nanti
Amin

Surprise yang really2 surprise from bakal tulang rusuk kiri ku
Yang Asyraf Yang Ghazali
Terima Kasih sangat2
Jaga saya sebaiknya
Bimbing saya sebolehnya
Semoga dipermudahkan perjalanan kita
Berdoa moga perhubungan kita hingga ke jannah
Amin

Love you. x
Nina Zamani
31.03.1989 - 31.03.2014
25 tahun

Thursday, 27 March 2014

Dengarlah Bintang Hatiku


Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan tepati 

Reff: 
Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan tepat 

Reff: 
Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Karena bagiku…. 
Engkaulah nyawaku…

Monday, 24 March 2014

Al-Fatihah MH370




24 Mac 2014, Selasa, Perdana Menteri umumkan pesawat MH370 terhempas di lautan hindi yang sedalam 3600 meter (3.6KM) dan sebagai sebuah kawasan lautan terpencil di dunia.
Ya Allah Ya Tuhanku, selamatkanlah pasukan penyelamat dalam usaha pencarian di lautan hindi. Moga-moga dapat jumpa kotak hitam pesawat tu biar segala persoalan dapat terjawab.
Allahuakbar Subhanallah Hanya Allah s.w.t yang maha mengetahui. Setiap yang bernyawa pasti akan merasakan mati. Daripada-Nya kita datang kepada-Nya jua kita kembali Tiada apa yang boleh berlaku dan terjadi melainkan dengan kehendak dan keizinan-Nya.
#TakziahkeluargamangsaMH370 #PrayforMH370 #AllahMahaBesar
Al-Fatihah

Thursday, 13 March 2014

Wo ai nie



Tu sebab gua tangkap leleh and terpikat dengan lu..hahaha..

Cinta
Rindu
Nyawaku
Insyaallah hingga jannah
Setia hingga hujung nyawaku
Wo ai nie
Much love xx

Thursday, 6 March 2014

Kehidupan


KOLEKSI MUTIARA KATA-KATA DR.HM TUAH ISKANDAR al-Haj

1. Tanpa matlamat untuk berkahwin di sinilah syaitan mencelah-celah. 

2. Bercintalah seadanya sewaktu di alam percintaan supaya kita boleh menerima sebarang kegagalan andainya disuratkan begitu, tetapi bercintalah anda sesungguhnya dan sepenuhnya tatkala sudah berkahwin nanti, sebab itulah yang menjamin kebahagiaan dalam hidup bersama.

3. Apabila seorang lelaki menyukai seorang wanita, hendaklah perasaan itu diterjemahkan melalui usaha untuk bernikah.

4. Apabila kita sudah sanggup berkahwin, itu adalah bukti cinta sebenar sebab perkahwinan bukan semestinya menjanjikan kebahagiaan atau kesenangan, kadang-kadang ia adalah mukaddimah pada kesusahan.



Monday, 3 March 2014

Menghitung hari



Tengok jam. Sambil menghitung hari.
Cepatnya masa berlalu.
Banyak benda nak dipersiapkan lagi.

Takpe nina. Relax. Insya Allah dipermudahkan.
Senyum.