nuffnang ads

Tuesday, 28 January 2014

Rindu...



Perasaan sayang dan rindu itu adalah fitrah.
Kawal dengan doa.
Mohon pada Pencipta.
Mudah mudahan didekatkan hatinya dengan hatimu.
Amin....

Pasangan yang baik adalah pasangan yang dapat menerima siapa diri kita,
tak kira betapa teruknya kita dahulu dan siapa kita sekarang. Dia tetap bersama kita.
Terima Kasih YAYG kerana menerimaku seadanya..

Monday, 27 January 2014

Masa berlalu


Cepatnya masa berlalu. Bincang bincang borak borak tup tap dah dapat tarikh.
Alhamdulillah..
So, banyak benda nak kena prepare beli itu ini tempah sana sini.
Tapi.. Insya Allah segalanya akan dipermudahkan. 
Yang penting kerjasama, pelan teratur, usaha dan doa..
 Syukur padamu Ya Allah (:

Tuesday, 21 January 2014

Story...



Seringkali terdengar bisikan syaitan. Tak pernah kenal erti putus asa 
dalam menyesatkan anak Adam.

“Kau pun bukan ustazah nak lelaki yang baik-baik and alim. 

Jangan terlalu memilih.Terima jelah. Nanti tak kahwin sampai tua”.

Dengan alasan ini aku banyak kecewa dengan pasangan. Sebab apa? Sebab tidak memilih yang bersungguh-sungguh. Bak orang kata pakai takat muat je..

Aku bukan lah seorang ustazah mahupun seorang perempuan yang elok agamanya. Bukan juga dari sekolah agama. Belajar di Mesir dan Jordan apatah lagi. Aku adalah seorang hamba Allah. Hanya seorang insan hina yang hendak baru kenal erti kehidupan. Malah bukan seorang yang sempurna. Namun, aku sentiasa berusaha mencari kesempurnaan. Insya Allah. Segalanya dipermudahkan. (:
'love is not about how much you say i love you but how mch you prove it's true'



Dari segi adat melayu Kalau kaya baru kahwin
tapi dari segi syara' Islam Nak kaya kena kahwin
Betul tak?

Kalau ada kehendak, usaha diiringi doa, insya Allah ada penyelesaiannya. Tuhan Maha Esa sentiasa ada disisi kita.  Pasti ada jalannya. Benda baik tidak perlu dilambatkan atau diperlewatkan dengan pelbagai alasan. 
Doa yang baik-baik.. (:

Indahnya perkahwinan..

Friday, 10 January 2014

Kerana Kamu


Engkau tepati saat hadirmu disisi hidupku
Kau balut luka di masa laluku
Saat telah berlalu kau hapus semua diari hatiku
Terhempas pedih ini berlalu
Kau balut luka di masa laluku
Aku bahagia kamu
Agar semua sakit ini terhenti oleh cintamu
Tak ada lagi luka di hatiku
Tenangnya hatiku setelahku mengenal kamu
Saat telah berlalu kau hapus semua diari hatiku
Terhempas pedih ini berlalu
Kau balut luka di masa laluku
Aku bahagia kamu
Agar semua sakit ini terhenti oleh cintamu
Tak ada lagi luka di hatiku
Tenangnya hatiku setelahku mengenal kamu

Thursday, 9 January 2014

Wednesday, 1 January 2014

Terlerai..


Terima kasih atas hubungan 3 tahun yang tiada makna langsung.. 
Nothing.. Kosong...
(2011-28/12/2013)

Rindu..





Even dekat, kita jarakkan pertemuan kita.
Bila jumpa, malu-malu macam pertama kali kita jumpa 'berdua' pada 29.Sept.2013.
First dating dekat Setia Mall, Shah Alam.
First movie kita tengok KL Gangster ll.
First step, you hold my hand.
        Thank you for everything..


Loveyouyangasyraf.